Μουσικές και τραγούδια της Τατιάνας Ζωγράφου

Go to content

Main menu

Ένας γάτος μια φορά

Δισκογραφία

2009 (μουσικό παραμύθι)

 

Τραγούδια δροσερά, σε ένα μουσικό έργο για παιδιά, με ήρωα έναν κόκκινο γάτο που δεν πείραξε ποτέ κανέναν και το μόνο που ήθελε είναι να γίνει φίλος με τους άλλους γάτους. Μια ιστορία για το δικαίωμα να είμαστε διαφορετικοί και για τον πλούτο ππου μας χαρίζουν οι διαφορές μας..

«Μάλλον σαν ήτανε μωρό, τον τάιζαν ντομάτες,
γι' αυτό λοιπόν και διέφερε από τις άλλες γάτες!»…

Οι στίχοι και η μουσική της Τατιάνας Ζωγράφου συντροφεύουν το παραμύθι των Κώστα Μάγου και Γεωργίας Γκανάτσιου, σε εικονογράφηση Βασίλη Παπατσαρούχα, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εν Πλω.

«Κοκκίνησε απ
τον πυρετό, είν άρρωστος βαριά! Γι αυτό να τον κρατήσουμε μακριά, μακριά, μακριά»! Η γατοπαρέα τον αποφεύγει (όπως συνήθως συμβαίνει με εκείνους που είναι διαφορετικοί). Τα τραγούδια της Τατιάνας Ζωγράφου σιγοντάρουν τις περιπέτειες του κόκκινου γάτου πότε με ρυθμό χιπ-χοπ, πότε ως μικρή συμφωνική συναυλία εγχόρδων, πότε με ρυθμό βαλς ή ροκ 'ν' ρολ… Με τη συμβολή των Encardia στον ρόλο της «γατοπαρέας» ένα κομμάτι του δίσκου ακούγεται ως χαρούμενη ταραντέλα.

Τους διαφορετικούς ήρωες της ιστορίας υποδύονται και τραγουδούν με αφάνταστο κέφι ο βαρύτονος Τάσος Αποστόλου, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, αλλά και οι: Χριστίνα Γιαννακοπούλου,  Δάφνη Πανουργιά, Γιώργος Διαμαντόπουλος, Δημήτρης Μπουζάνης, Λίλα Πατρόκλου, Χριστίνα Γιαννακοπούλου, Κατερίνα Κανελλοπούλου. Μαζί τους, και η Παιδική Χορωδία των Αρσακείων και Τοσιτσείων Σχολείων υπό τη διεύθυνση της Χριστίνας Βαρσάμη-Κούκνη και μια εξαιρετική ορχήστρα (Β. Ζωγράφος, Π. Κανελλόπουλος, Α. Κουντούρη, Δ. Μπουζάνης, Κ. Παπαγεωργίου, Μ. Πορφύρης, Α. Σιγαλός) που συμπληρώνεται από φοιτήτριες της Μουσικής Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με εμψυχωτή τους τον καθηγητή τους Παναγιώτη Κανελλόπουλου. Την ενορχήστρωση έκανε ο Δημήτρης Μπουζάνης.

 
Τεχνική Υποστήριξη & Σχεδιασμός Ιστοσελίδων www.e-constant.gr
Back to content | Back to main menu