Μουσικές και τραγούδια της Τατιάνας Ζωγράφου

Go to content

Main menu

Μ' έναν τρόπο μυστικό

Δισκογραφία

2011

Τραγούδια για τον έρωτα, που αναζητούν αρώματα και μυστικά στις εικόνες, στο λόγο, στη φύση, στη σχέση.

 

Τραγούδια που δημιουργήθηκαν Μ έναν τρόπο μυστικό, ευαίσθητα, αλλά και λαϊκά, υπέροχα τραγουδισμένα και παιγμένα από μουσικούς μάστορες μεγάλους και ταξιδιώτες, όπως ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Σοφία Παπάζογλου, ο Αργύρης Μπακιρτζής, ο Τάσος Αποστόλου, η Ειρήνη Δερέμπεη, η Δάφνη Πανουργιά, ο Κώστας Βόμβολος.

Το cd Μ έναν τρόπο μυστικό, κυκλοφόρησε το 2011 από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, σε ένα κομψό αναλόγιο, όπου συναντιούνται η μουσική της Τατιάνας Ζωγράφου, οι στίχοι 17 σύγχρονων Ελλήνων ποιητών και οι πίνακες ζωγραφικής του Χρήστου Κεχαγιόγλου. Την ενορχήστρωση έκανε ο Κώστας Βόμβολος.

«Αυτή η δουλειά ωρίμαζε μέσα μου για χρόνια. Περίμενε την κατάλληλη στιγμή», λέει η Τατιάνα Ζωγράφου για τα τραγούδια που περιλαμβάνονται στο «Μ
έναν τρόπο μυστικό» και αγκαλιάζουν στίχους σύγχρονων ελλήνων ποιητών όπως ο Γιώργος Χρονάς, η Ιουλίτα Ηλιοπούλου, ο Κώστας Καρτελιάς, η Μαργαρίτα Μπακοπούλου, ο Σπύρος Βλέτσας, ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, ο Σταμάτης Δαγδελένης.


Ποίηση: Γιώργος Χρονάς<br />Δυο γκαρσόνια, στίχοι: Γιώργος Χρονάς, μουσική: Τατιάνα Ζωγράφου, ερμηνεία: Αλκίνοος Ιωαννίδης, Μ' έναν τρόπο μυστικό, 2011
Η Χιονάτη, στίχοι: Ιουλίτα Ηλιοπούλου, μουστική: Τατιάνα Ζωγράφου, ερμηνεία: Δάφνη Πανουργιά, Μ΄έναν τρόπο μυστικό, 2011

«Γεννήθηκα στην Αθήνα.
Το νέφος μάλλον μου κάνει καλό.
Και τα καλοκαίρια επίσης.
Ακόμα σήμερα ανατρέχω στις αυγουστιάτικες βραδιές, στο Πυθαγόρειο της Σάμου, όπου τραγουδούσαμε τον Μεγάλο Ερωτικό, τον Επιτάφιο, ρεμπέτικα και παλιά λαϊκά.

Σπούδασα στα βροχερά Γιάννενα νηπιαγωγός και μελέτησα για τη μουσική στην εκπαίδευση στο επίσης βροχερό Reading, στην Αγγλία.

Παραμένω μαθήτρια στο κλασσικό τραγούδι και πρόσφατα πήρα το Δίπλωμα Μονωδίας.
Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια διδάσκω μουσική στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο και φτιάχνω τραγούδια.

Ονειρεύομαι ένα τραγούδι που δεν έχει ηλικία και ίσως να μπορεί να αγαπηθεί ως τέτοιο από μικρούς και από μεγάλους... Αγαπώ την ποίηση, τη Σέριφο, το μαντολίνο και τα κορίτσια μου».


Τατιάνα Ζωγράφου


«Καμία παράβαση, ακρίβεια ιδανική.
Οι εποχές για τα καλά πράγματα δεν αλλάζουν, όσο κι αν οι εξωτερικοί παράγοντες συχνά λυσσομανούν»...
Ο ποιητής Σωτήρης Κακίσης για το Μ' έναν τρόπο μυστικό

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τεχνική Υποστήριξη & Σχεδιασμός Ιστοσελίδων www.e-constant.gr
Back to content | Back to main menu