Γιώργος Κουρουπός

«…Θυμάμαι πολλά από τα όμορφα και ευαίσθητα τραγούδια της Τατιάνας Ζωγράφου από το προηγούμενο cd της το «Δεν βιάζομαι να μεγαλώσω», όπως το έλεγε, τραγούδια όπως «Ο βασιλιάς του ονείρου», το «Και να μη σε μέλει» σε στίχους της Ιουλίτας Ηλιοπούλου ή το «Με μια βαρκούλα χάρτινη», σε στίχους της Βεατρίκης Κάτζολα κ.α.

Θα πρέπει επίσης να υπογραμμίσω πόσο συμβάλουν οι ερμηνευτές που η Τατιάνα κάθε φορά επιλέγει, δίνοντας στον καθένα αυτό που του ταιριάζει. Τους ακούς και δεν ξέρεις ποιόν να διαλέξεις. Στο Ένας γάτος μια φορά, πολλά είναι τα όμορφα τραγούδια, άλλα διασκεδαστικά, άλλα πνευματώδη, άλλα τρυφερά , άλλα χαρούμενα, με μεγάλη στυλιστική ποικιλία που δεν χάνει ωστόσο τη σφραγίδα της Τατιάνας. Διαθέτουν όλα την αρετή του ισορροπημένου συνδυασμού του γνωστού με το καινούργιο. Της σιγουριάς με το ρίσκο. Θα ομολογήσω ωστόσο ότι τα τραγούδια που προσωπικά αγαπώ ιδιαίτερα είναι τα δύο απ’ τα τρία που προστέθηκαν στο ίδιο cd μετά το παραμύθι του γάτου.

«Ο έρωτας του γρύλου» και το «Ήταν μια αράχνη» εξαίσια τραγουδισμένα από τον Τάσο Αποστόλου και τη Δάφνη Πανουργιά αντιστοίχως. Ατού μεγάλο για το cd είναι η ευφάνταστη και πολύχρωμη ενοργάνωση του Δημήτρη Μπουζάνη και η ποιότητα των εκτελεστών. Εύστοχη και δροσερή και η συμμετοχή των παιδικών φωνών. Εδώ οφείλω να πω ότι τόσο ο κύριος Μπουζάνης όσο και η κυρία Βαρσάμη – μαέστρος της παιδικής χορωδίας των Αρσακείων Τοσιτσείων σχολείων- κάθε φορά που βάζουν κάπου το χεράκι τους γίνεται κάτι πολύ ποιοτικό!

Με μια φράση ένα έργο που τιμά τους δημιουργούς του, τους ερμηνευτές του και τον εκδότη του και δεν υποτιμά τη νοημοσύνη και την ευαισθησία των παιδιών».

Ο συνθέτης Γιώργος Κουρουπός, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ορχήστρας των Χρωμάτων, μιλώντας για τη μουσική της Τατιάνας Ζωγράφου, στην παρουσίαση του μουσικού παραμυθιού «Ένας γάτος μια φορά..» του Κώστα Μάγου και της Γεωργίας Γκανάτσιου, με τραγούδια της συνθέτριας (Ιανός, Νοέμβριος 2008).