Νίκος Πλατύραχος

«Με την Τατιάνα Ζωγράφου μας συνδέουν πολλά χρόνια φιλίας, από τότε που οι συνάξεις των ωδείων, οι χορωδίες, οι αγωνίες των εξετάσεων , τα πτυχία ωδικής και πιάνου και η όποια τους ακαδημαική επισφράγιση δεν υπόσχονταν απολύτως τίποτα, όπως και σήμερα άλλωστε. Από τότε κύλησε πολύ νερό στ΄αυλάκι, χαθήκαμε για πολύ καιρό μέχρι που έφτασε στα χέρια μου το πρώτο της CD, το «Πετώντας πας στην πόλη», μιας και το ενορχήστρωσε ο φίλος μου Δημήτρης Μπουζάνης. Η έκπληξή μου ήταν μεγάλη, το ταλέντο της τεράστιο.

Ο αυθορμητισμός της καταλυτικός. Κι όλα αυτά έκαναν παιδί ακόμη και να μην ήσουν, αφού βέβαια αυτό το CD απευθύνονταν σε παιδιά των οποίων βέβαια οι γονείς, πιο υποψιασμένοι, δεν είχαν κυλίσει στην αγοραία και παντελώς τυποποιημένη αγορά του παιδικού τραγουδιού, που τότε έμπαινε στα σπίτια μας από εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, δια της βίας.

Από τότε, η Τατιάνα με εξέπληττε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όλο και περισσότερο. Ακούγοντας κάθε φορά το καινούριο της CD, κάθε φορά και ένα σκαλοπάτι παραπάνω σε έμπνευση, σε πολύ όμορφες μελωδίες, υψηλού επιπέδου ενορχηστρώσεις, ακριβή προσέγγιση του στίχου και τέλος ερμηνείες από πολύ ακριβές φωνές, κάτι βεβαίως που αποδεικνύει και τελικά την αξία των τραγουδιών της.

Χάρηκα πολύ όταν μου πρότεινε να αναλάβω την ηχοληψία σε αυτό της το CD. Το θεώρησα μεγάλη τιμή και βέβαια χρέος να βάλω τα δυνατά μου να βγει ένας πολύ ωραίος ήχος , κάτι που πιστεύω πως το πετύχαμε στο τέλος.

Με τη συναρωγή του Δημήτρη Μπουζάνη στο πιάνο και τις ενορχηστρώσεις αλλά και την πολύ καλή ομάδα των μουσικών που συνέπραξαν, η δουλειά μας κύλησε αβίαστα, όμορφα και γόνιμα , αφού πρέπει να σας πω ότι με την Τατιάνα, εκτός των άλλων, μας συνδέει και ένα εκατόν ένα τοις εκατό ταύτισης απόψεων.

Η σχεδόν εθνική παρέλαση δε των πολύ καλών τραγουδιστών, που συνέδραμαν την προσπάθεια, επισφράγισε με τον καλύτερο τρόπο το αποτέλεσμα.

Η Τατιάνα Ζωγράφου είναι μια πολύ ταλαντούχα μουσικός και πιστεύω από τις μεγαλύτερες ελπίδες που έχει ο τόπος μας στη μουσική. Κι επειδή ειδικεύεται στο παιδικό τραγούδι, καλό είναι όσοι έχετε παιδιά να τα βαφτίσετε και να τα μυήσετε σε αυτόν τον υπέροχο κόσμο της τέχνης και όσοι δεν έχετε, να κάνετε, για να κάνετε ακριβώς το ίδιο».

Ο συνθέτης Νίκος Πλατύραχος, μιλώντας στην παρουσίαση της νέας δισκογραφικής δουλειάς της Τατιάνας Ζωγράφου «Μια νότα μου χτυπά το τζάμι» (Ιανός, Δεκέμβριος 2015)