Χρώματα και τραγούδια του έρωτα
Μ’ έναν τρόπο μυστικό

Συναυλία στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

18 Φεβρουαρίου 2012

Ένας ονειρικός περίπατος, σε τραγούδια και τοπία που προσφέρουν έμπνευση, χαρά και συγκίνηση ήταν η συναυλία της Τατιάνας Ζωγράφου, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Μια συναυλία που διοργάνωσαν οι εκδόσεις Καλειδοσκόπιο,  με σκηνικό, τοπία εικαστικά του Χρήστου Κεχαγιόγλου και με τα νέα ερωτικά τραγούδια της Τατιάνας, από τη μουσική έκδοση Μ’ έναν τρόπο μυστικό, σε πρώτο πλάνο.

Το ακροατήριο ταξίδεψε στα τραγούδια, στη μουσική και στις εικόνες, που αναδύθηκαν όπως οι πολύτιμες αναμνήσεις: ψιθυριστά και ήσυχα, σαν εκείνα τα ξαφνικά καθρεφτίσματα της αλήθειας μέσα μας.

«Αυτή η δουλειά ωρίμαζε μέσα μου για χρόνια», λέει η Τατιάνα Ζωγράφου για το Μ’ έναν τρόπο μυστικό και για τα τραγούδια που ακούστηκαν στη συναυλία: όλα σε στίχους σύγχρονων ελλήνων ποιητών, όπως ο Σπύρος Βλέτσας, ο Σταμάτης Δαγδελένης, η Ιουλίτα Ηλιοπούλου, ο Κώστας Καρτελιάς, ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, η Μαργαρίτα Μπακοπούλου, ο Γιώργος Χρονάς.  

«Ήθελα να κάνω τραγούδι τον λόγο που με συγκινεί, με έναν τρόπο άμεσο και αυθόρμητο, κάπως σαν τους μουσικούς της λαϊκής παράδοσης, που μ’ ένα λαούτο τραγουδούν τις ιστορίες των ανθρώπων, στα πανηγύρια των χωριών».

 

Στη συναυλία στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, εκτός από τα τραγούδια της Τατιάνας Ζωγράφου ακούστηκαν επίσης τραγούδια 
των Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργου Κουρουπού, Νίκου Κυπουργού, H. Purcell, Μανώλη Χιώτη και Μάνου Χατζιδάκι

Την εικαστική επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο ζωγράφος Χρήστος Κεχαγιόγλου και την ενορχήστρωση ο Κώστας Βόμβολος.

 

Οι ερμηνευτές (Τάσος Αποστόλου, Κώστας Βόμβολος, Ειρήνη Δερέμπεη, Τατιάνα Ζωγράφου, Σοφία Παπάζογλου) εναλλάσσονταν επί σκηνής, με την ιδιαίτερη παρουσία και μουσική αύρα του καθενός. Από το λαϊκό στο έντεχνο και πάλι πίσω, με απρόβλεπτες αυτοσχεδιαστικές και jazz ανατροπές και μια δυναμική, δημιουργική και δεμένη ομάδα μουσικών: Κώστας Βόμβολος (ακορντεόν-κανονάκι), Βαγγέλης Ζωγράφος (κοντραμπάσο), Πάνος Κανελλόπουλος (μαντολίνο), Δημήτρης Μπουζάνης (πιάνο), Μιχάλης Πορφύρης (βιολοντσέλο), Θοδωρής Ρέλλος (σοπράνο σαξόφωνο), Νίκος Σουλιώτης (μπεντίρ).

Περισσότερα για την συναυλία: 
Από τα χρώματα και τραγούδια του έρωτα…